SCRIPTURE & SPIRITUALITY Conference 2021 Full Programme

ONLINE – You will be registered for the FULL PROGRAMME
which includes the Evening of Reflection –
Teresa’s Four Waters in Word, Image and Song

£90.00

Description

Day One Programme Schedule: Saturday 10th July

2:00 pm          Welcome and Introduction and Opening Prayer
2:05 pm          Introduction of Keynote
2:10 pm          Keynote: Fr Iain Matthew, OCD
Title: Being Changed by Love: The Essence  of the Dark Night

3:00 pm          Coffee Break (10 minutes)

3:10 pm          Keynote: Susan Muto, PhD
Title: Wholly in Love: St. John of the Cross on Every Disciple’s Desire for Union with the Beloved

4:00 pm          Break (30 minutes)

4:30 pm          Fr John Magdalen Suenram, OCD
Title: In the Footsteps of John of the Cross: Following the Pathway of Creation to Union with God in Love.

5:15 pm          Break (15 minutes)

5:30 pm          Panel Discussion
6:30 pm          End of Day One

Day Two Programme Schedule: Sunday 11th July

2:00 pm           Welcome and Introduction and Opening Prayer
2:05 pm           Introduction of Keynote
2:10 pm           Keynote: John Dalla Costa
Title: With stillness. From silence. Towards wholeness: The Ethical Insights of Pope Francis for Human Healing After Covid-19

3:00 pm           Coffee Break (10 minutes)

3:10 pm           Dr Mary Stevens, PhD
Title: New Vision for Our Times: Transforming and Recreative Love in the Romances of St John of the Cross read with Fratelli tutti of Pope Francis.

4:00 pm           Break (30 minutes)

4:30 pm           Fr Piotr Nyk, OCD
Title: A Light for My Path: The Word of God and Saint John of the Cross

5:15 pm           Closing Remarks: Very Rev. John Grennan, OCD

5:30 pm           End of Conference

An evening of Reflection ScheduleSunday, 11th July 2021

7:00 pm  Opening & Shared Silence
7:05 pm  Introduction of the evening and the video presentation

7:10 pm      Video presentation (30-40 mins) played via Zoom which includes:

  • Narration taken from Teresa’s writings
  • Paintings of Teresa’s four waters by Sr. Sa Ra, OCD
  • 4 specially composed songs by Sr. Claire Sokol, OCD
  • Images of Teresa & natural scenes of water in all forms

7:50 pm      Introduce Sr. Sa Ra and Sr.Claire Sokol
7:55 pm      Break (15 minutes)
8:10 pm      Reflections with Sr. Sa Ra and Sr. Claire Sokol on their work
8:30 pm      Feedback and shared thoughts from the audience
8:45 pm  Benediction & Close of Conference

RETURN TO THE FULL PROGRAMME
How to register 

1. Click on ADD TO BASKET

3. Click VIEW BASKET

4. Review your order then click on PROCEED TO CHECKOUT where you should fill in your name and address.

Additional information

Lecture Date

10th July 2021